u krijgt een pup!

Na lang wachten en foto’s kijken, is het dan eindelijk zover! De pups zijn 5 weken oud en u mag langskomen. Dit is het eerste kennismakingsmoment tussen u en uw pup. Natuurlijk is het allerleukst dat u de pups kunt bekijken en kunt knuffelen. Maar daarnaast is deze dag ook belangrijk, omdat ik u veel informatie meegeef als voorbereiding. 

Let op: ten tijde van Covid-19 maatregelen is het mogelijk dat de kennismaking in de tuin plaatsvindt. Hierbij staat altijd het welzijn van de pups voorop. Is het te koud? Dan kunnen we pups helaas nog niet naar buiten en kunt u de pups digitaal volgen.

U krijgt een checklist mee met alles daar op wat u nodig heeft voor wanneer de pup met 8 weken mee mag. Daarnaast ook een to do list met zaken die u moet regelen, zoals een dierenverzekering en een hondenschool voor de puppyles. Ook geef ik u een schema mee waar precies op staat wanneer de pup ontwormd en gevaccineerd moet worden, en een voedingsschema.

Verder krijgt u van mij een zelfgeschreven puppyboek mee met tips en methodes voor de opvoeding van uw pup. Hoe krijgt u de pup zindelijk, hoe leert u de pup netjes mee lopen naast de riem, hoe leert u de pup niet in handen te bijten, etcetera. In feite zijn dit allemaal niets anders dan ‘kunstjes’ die u de pup leert. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat u een goede energie heeft met uw pup. Dit klinkt wat zweverig, maar betekent simpelweg dat de pup u moet gaan zien als baas: iemand die de pup vertrouwt, beschermt en die hij of zij dient te respecteren. In het boekje staan basismethodes om ervoor te zorgen dat u deze goede energie tussen u en uw pup opbouwt. Zit deze energie goed, dan zal uw hond op u vertrouwen. Een voorbeeld daarvan: Paddy en Scuba blijven beiden rustig op de rug liggen wanneer zij een onderzoekje krijgen op de dierenartsentafel. Niet omdat wij hen daarin getraind hebben, maar omdat wij hen zeggen dat het goed is en zij ons daar feilloos in vertrouwen. In mijn boekje staan ook wat tips voor opvoedboeken, mocht u daar meer over willen lezen.

Ik raad u dan ook van harte aan om alle gezinsleden het puppyboek te laten doorlezen voor de pup komt en samen duidelijke afspraken te maken over wat de pup wel en niet mag. 

Wanneer de pup mee mag naar zijn nieuwe baasje bent u dus al helemaal op de hoogte. U krijgt van ons een puppypakket mee. Daarin zit onder andere het EU paspoort, een nestknuffel, een vetbedkleed voor in de bench/mand en het verkoop- en castratiecontract wat zowel u als koper als ik als fokker onderteken. Tevens krijgt u een grote zak met voer mee. Ook krijgt u informatie over het borstelen van de pup en het schoonmaken van de oogjes. 

 

Onze pups zijn ons ontzettend dierbaar. Dit betekent dat wij levenslang klaar zullen staan voor vragen betreffende uw hond.