PADDY

Stamboom naam: Padraig

Geboortedatum: 21-11-2011

Geslacht: reu gecastreerd

Schofthoogte: 61cm

Gewicht: 29kg

Kleur: goud/abrikoos

Vacht: open fleece

Heupdysplasie: OFA excellent

Elleboogdysplasie: OFA negatief

PRA/PRCD: vrij

 

Paddy is onze eerste hond. Ik wilde al heel lang een hond en toen ik ging studeren kwam hij daar eindelijk! Paddy is een Goldendoodle, oftewel een kruising tussen een Golden Retriever en een Koningspoedel. Hij is ontzettend enthousiast en lief. Bezoek wordt vol animo onthaald. Hij heeft een heel stabiel karakter en is niet van zijn stuk te krijgen. De roltrap op, een infuus zetten, met de bus mee, Paddy vindt alles prima. Zijn favoriete bezigheden zijn zwemmen en apporteren. Hij is ontzettend aanhankelijk en altijd dicht bij mij. 

Paddy is een aantal jaar actief geweest als dekreu. Hij heeft prachtige stabiele pups voortgebracht waarvan meerdere hulphond zijn geworden via de Martin Gaus Geleidehondenschool. Zij werken met zowel verstandelijk als lichamelijk beperkten en met kinderen met een ontwikkelingsstoornis. Omdat Paddy geen Australian Labradoodle is, was het niet mogelijk voor hem om onderdeel te worden van onze lijnen.

Zijn zachtaardige karakter en engelengeduld met pups (Scuba liep als pup regelmatig recht over zijn hoofd heen en hing in zijn staart of oren) zal straks ongetwijfeld nog van pas komen. Ik denk dat hij zich over de pups zal ontfermen als lieve 'oom'. Paddy heeft absoluut geholpen om van Scuba de stabiele hond te maken die ze is geworden. Na het voortbrengen van geweldige pups is onze Grote Vriendelijke Reus sinds 2017 gecastreerd en met ‘pensioen’.

Onderstaande foto's kunt u vergroten door erop te klikken.

 

Onze allerliefste vriend hebben wij tot ons grote verdriet op 28 september 2022 moeten inslapen. Bijna 11 jaar lang hebben we van hem mogen genieten. Hij is thuis heen gegaan, in zijn vertrouwde mandje, met ons en Scuba dicht om zich heen.

Dag lief maatje, wat missen we je ontzettend..