volette

Stamboom naam: Dandaloo Doodles Gone With The Wind

Geboortedatum: 31-03-2019

Geslacht: teef

ALAEU nummer: ALAEU-11252

Moeder: Dodi Doodles Scuba Diver

Vader: Hale's It Was A Life Changer

Schofthoogte: 42 cm

Gewicht: 11kg

Kleur: goud met witte markering

Vacht: open fleece

Kleurcode: Bbee

Heupdysplasie: OFA Good

Elleboogdysplasie: OFA Normal

Patella: vrij graad 0/0

ECVO: vrij (24/07/2023)

PRA/PRCD: vrij

EIC: vrij

DM: vrij

IC: vrij

 

Volette is een dochter van Scuba uit 2019, en onze eerste eigen gefokte fokteef. Zij woont bij mijn schoonmoeder in een gastgezin dus we zien haar erg veel. Haar Franse roepnaam  betekent 'fladderend, meegevoerd door de wind' dus ze heeft een bijpassende stamboom naam gekregen. Bij de geboorte viel ze meteen al op vanwege haar speciale kleur. Rood en blond wordt vaak gezien maar de warm gouden kleur die zij heeft is heel bijzonder, net als Paddy's kleur! Ze lijkt veel op haar moeder Scuba qua kopje, en qua bouw is Volette boxy gebouwd. Volette logeert vaak en graag bij ons en voelt zich helemaal thuis in onze roedel. Volette is vrolijk, zachtaardig en heel lief. Ze is ook erg knuffelig en zit het liefst op schoot. Op bezoek is zij gek. Volette is in het bijzonder dol op kinderen. Ze weet precies goed aan te voelen dat ze voorzichtig met ze moet zijn en accepteert alles, ze vindt alles goed. Door onze kinderen en onze neefjes en nichtjes, komt Volette veel in aanraking met kindjes van 0 jaar t/m 11 jaar, en elke leeftijd vindt ze leuk. Ze zoekt ze echt zelf op, prachtig om die band te zien.

Ze heeft een ontzettend mooie vacht gekregen, een zijdezachte rechte open fleece vacht. Ze is werkelijk een van de mooiste doodles die wij ooit gezien hebben, en we zijn dan ook ontzettend trots op haar. 

Volette heeft reeds een aantal prachtige nestjes voortgebracht, waaruit dochters Nala en Nana, en is in 2023 met pensioen gegaan.

 

Onderstaande foto's kunt u vergroten door erop te klikken.