gastgezin

                         Een foto van Dodi-Doodles van Scuba met haar broertjes en zusjes. Van links naar rechts: Murphy, Bowie, Scuba, Sam en Juul.

Wij zijn een kleinschalige fokker. Bij ons zijn de honden echt onderdeel van het gezin. Ik vind het belangrijk dat elke hond meedraait als huishond en volop aandacht krijgt. Naar mijns inziens is dit niet mogelijk als onze roedel te groot wordt en er zit natuurlijk helaas een maximum aan het aantal honden dat wij in huis kunnen houden. Wij willen niet met kennels werken (daar is de Australian Labradoodle ook ongeschikt voor!) en kiezen er daarom voor om, net als vele andere Australian Labradoodle fokkers, met gastgezinnen te werken.

Voor de fok selecteren wij de pups die uitblinken in karakter, schoonheid en gezondheid.

Het is niet mogelijk om uzelf alleen maar op te geven voor een reu of een teef. Het is immers altijd afwachten of er een geschikte fokhond tussen zit en die keuze baseer ik niet op geslacht.

 

Voor een teefje

Betekent dit dat de hond bij u komt wonen en u niets betaalt voor de aanschaf van de hond. Zodra de pup 12 maanden is ondergaat ze de gezondheidsonderzoeken en zal ik definitief beslissen of ik haar wil inzetten voor de fok. Deze kosten zijn voor mij als fokker. 

Mocht zij geschikt blijken voor de fok, wat in de meeste gevallen gebeurt, zal zij een aantal keer een nestje krijgen. Dit nestje krijgt zij bij ons in huis. Dat betekent dat zij dan ongeveer 9 weken bij ons zal verblijven (van ruim een week voor de bevalling totdat de pups naar de nieuwe baasjes gaan). 

Uiteraard bent u van harte welkom om haar te bezoeken en haar kraamperiode te volgen. Na maximaal 4 nestjes (afhankelijk van of zij het leuk vond om pups te krijgen en hoe goed dit verliep) gaat zij met pensioen. Dit betekent dat zij gecastreerd wordt, het eigendom wordt naar u overgedragen en ze zal de rest van haar leven als gezinshond bij u doorbrengen. Als blijk van waardering voor uw bijdrage aan ons fokprogramma wordt zij kosteloos van u. 

Alle kosten die met de fokkerij te maken hebben, inclusief de castratie wanneer zij met pensioen gaat, zijn voor mij als fokker. De kosten die met de normale verzorging van de hond te maken hebben, zoals een verzekering, hondenvoer en vaccinaties, zijn voor u.

Omdat ik het heel belangrijk vind dat uw hond zich hier aan huis vertrouwd voelt, zoeken wij gastgezinnen op niet verder dan 20 minuten van Den Bosch. Wij willen haar graag af en toe zien, zodat zij zich hier thuis voelt. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een fijne wandeling in het bos. Ook wanneer u een dagje of weekendje weg gaat, is ze hier welkom.

 

Voor een reutje

Zit het wat anders in elkaar. De reu komt bij u in huis wonen en u betaalt niets voor de aanschaf van de hond. Een reutje krijgt uiteraard zelf geen nestjes, en hoeft dus niet 9 weken bij ons te verblijven. Het betekent wel dat ik af en toe langskom met een teefje om gedekt te worden. Alle kosten die met de fokkerij te maken hebben, inclusief de castratie wanneer hij met pensioen gaat, zijn voor mij als fokker. De kosten die met de normale verzorging van de hond te maken hebben, zoals een verzekering, hondenvoer en vaccinaties, zijn voor u. Daar uw reutje het 'visitekaartje' van Dandaloo Doodles is, vragen wij veel van u wat betreft zijn opvoeding en gehoorzaamheid en maken wij afspraken met betrekking tot de vachtverzorging en (opvoed)cursussen. 

De reu blijft op papier eigendom van Dandaloo Doodles totdat hij met pensioen gaat. Als blijk van waardering voor uw bijdrage aan ons fokprogramma wordt hij daarna kosteloos van u.

 Ook een reu willen wij graag in de buurt hebben wonen. Wanneer er een teefje gedekt moet worden, moet hij beschikbaar zijn. Dit betekent dat de hond niet met u mee op vakantie de grens over kan tot hij met pensioen gaat.

 

Dus lijkt het u leuk om bij te dragen aan ons fokprogramma, uw hond te volgen tijdens haar kraamperiode, een van de mooiste doodles te krijgen, kunt u zich vinden in onze filosofie en heeft u dagelijks minimaal een uur de tijd om te wandelen? Neem dan contact met ons op (via de pagina ‘Contact’), dan vertellen wij u er graag meer over..