over ons

 Mijn naam is Claire en ik woon samen met mijn man Bruce, onze kinderen Lily ('21) & Neil ('23) en onze hond Scuba nabij 's-Hertogenbosch. Dieren, en met name honden, zijn al mijn leven lang een echte passie. Gek was het dan ook niet dat ik besloot van deze passie mijn beroep te maken en dierenarts te worden. Paddy, mijn Goldendoodle die helaas inmiddels overleden is, was vanaf het begin vaak bij mij op de faculteit te vinden; waar ik ging, ging hij met me mee. 

 

In de Diergeneeskunde hebben Gedrag en Voortplanting mijn speciale interesse. Paddy bleek een erg gezonde en mooie reu te zijn. Hij heeft een aantal nestjes mogen krijgen, waarvan meerdere pups uiteindelijk als hulphond aan het werk zijn gegaan. Trots ben ik daar op! Het was een fantastische hond en ik gunde iedereen zo’n lieve vriend. Ik vind het een prachtig idee dat er via zijn nakomelingen nog een stukje van hem door blijft leven.

 

Ik had interesse om zelf ook nestjes te fokken, de pups een zo goed mogelijke start te geven, en andere gezinnen blij te maken. Omdat ik dierenarts ben weet ik precies waar ik op moet letten, welke extra training en socialisatie van belang is en hoe ik de pups de beste start in hun leven geef.

De Australian Labradoodle bleef mij trekken; ik vond het zo’n bijzonder ras. Bruce deelt mijn grote liefde voor honden en toen wij verhuisden kwam Scuba, onze Australian Labradoodle, er al snel bij. En zo werd in 2017 Dandaloo Doodles geboren! ‘Dandaloo’ is Aboriginal voor mooi, perfect.

 

Vanaf dag een waren Paddy & Scuba een ontzettend goede match. Hij accepteerde en verzorgde haar direct liefdevol, en zij volgde hem overal trouw. En dat is tot de laatste dag zo gebleven. Ze sliepen samen in een mand (Scuba het liefst bovenop Paddy!) en waren ontzettend dol op elkaar. Het is heel bijzonder om deze band tussen twee honden te mogen meemaken en wij willen in 2024 dan ook weer een nieuw maatje aan ons gezin toevoegen.

 

Wij zijn echte buitenmensen. Stilzitten is er bij ons niet bij. En dat is maar goed ook, want honden houden van beweging! Elke dag gaan we met de honden naar het bos of het meer, of het nu sneeuwt of hoogzomer is. Ook gaan ze regelmatig mee uiteten, of een dagje weg. Eenmaal thuis doen ze niks liever dan op je schoot of op je voeten op de grond dutten. Ze zijn hier helemaal onderdeel van ons gezin en wij zouden niet meer compleet zijn zonder hen.